TRAMİSU

Malzemeler:

Keki için;
1 ad. Hazır pandispanya keki
2 çk. Neskafe
2 çk. Toz şeker
1 tk. Kakao
1 tk. Türk kahvesi
1 Fincan sıcak su

Kreması için;
1 ad. Yumurta
4 sb. Süt
200 gr. Labne peyniri
3 fincan un
3 fincan toz şeker

Hazırlanışı:

Kreması için malzemeler mikser ile çırpılıp kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirilir. Soğumaya birakilir. Biraz soğuduktan sonra labne peyniri de ilave edilip iyice karıştırılır.
Keki için, kakao, kahve, neskafe ve şeker, bir fincan sıcak suda eritilir. Pandispanya hamuru bu su ile ıslatılarak iki parçaya ayrılır. Zemine pandispanya, üzerine krema, tekrar pandispanya ve en uzerine tekrar krema konulur. Üzerine küçük  bir elek ya da süzgeç ile toz halde kakao ve kahve karisimi serpilir. Buzdolabinda 15 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyip servis edebiliriz.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder