KUŞBAŞILI PİDE

    malzemeler:

yarım su bardağı süt
1 ad. yumurta
1 yk kaşığı toz şeker
1 yk yoğurt
1 çk kabartma tozu
2 sb un
1 tutam tuz

       harcı için:

200 gr.  kuşbaşı kuzu eti
1 tutam karabiber
1 tutam kimyon
biraz tuz
1 ad. soğan
1 ad. domates
2-3 biber


         hazırlanışı:

Un , tuz, şeker, kabartma tozunu bir kapta karıştırın. Yumurtayı çırpıp , yoğurt ve sütü karışıma ilave edin. Sonra hepsini birlikte karıştırarak yoğurun. Hamurun kıvamını tutturmak için bir miktar un ya da süt ilave edebilirsiniz.
         Harcı için tüm malzemeler küçük küçük doğranarak ya da doğrayıcıda kesilerek hazırlanır. Önce soğan ve biberler , ardından et parçacıkları tavada sotelenir. En son domatesler de ilave edilip soyu çekene kadar yüksek ateşte pişirilir. Pişmesine yakın tuz ve baharatları da ilave edilip ocaktan alınır.
        Hazırlanan hamur parçalara ayrılarak,  düz bir zeminde merdane yardımıyla ya da el ile ince bir şekilde açılarak oval şekilde hazırlanır. Harç malzemesi üzelerrine pay edilerek, iyice yaydırılır. Hamur kabardığında malzemeyi üzerinden atmaması için harç hamur üzerine bastırılır. Kenarları içe doğru kıvrılır. Hazırlanan pideler az miktarda yağladığımız tepsiye dizilerek 200 derecede hamuru pembeleşip kızarıncaya dek 20-25 dakika pişirilir. Arzu ederseniz pişmesine birkaç dakika kala üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.  Fırından çıktığında da hamurunun kenar kısımlarına bıçak yardımıyla margarin ya da tereyağ sürersek, soğuduğunda hamurun kuruyup sertleşmesini engellemiş oluruz.
        Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder