Köfteli Mantar Dolması

Malzemeler:

1 pk. Kültür mantarı ( iri olmalı)
250 gr orta yağlı kıyma
1 ad soğan
1 ad yumurta
1 yk yoğurt
1 tk salça
1 miktar taze nane
3 dilim bayat ekmek
Kimyon
Tuz
Karabiber
Kekik

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri biraraya getirip köfte harcimizi yoğurduktan sonra buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz. Bu arada mantarlarımızın saplarını koparıp temizliyoruz. Hazırladığımız mantarlarizi kaynar su dolu bir tencerede diriliğini yitirene dek haşlıyoruz. Mantarlarımız biraz soğuduktan sonra, dinlenmeye beklettiğimiz köfte harcımızı alıyoruz. Her bir mantarın iç yüzeyine dolu dolu, büyükçe toplar şeklinde köfte ile dolduruyoruz. Bir fırın tepsisi ya da borcamın zeminini çok az miktarda yağlayarak hazırladığımız mantar dolmalarını diziyoruz. Önceden ısıtılmış 250 derecedeki fırında köftelerin üstü kızarana dek pişiriyoruz. Tabağımıza alıp servis edebiliriz.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder