Terbiyeli Şehriye Çorbası




Malzemeler


2 Çorba kaşığı margarin

8 Bardak et veya tavuk suyu

1 Adet büyük boy domates

1,5 Kahve fincanı tel şehriye

Yarım demet maydanoz

Tuz

Terbiyesi İçin :

1 Adet yumurta sarısı

1 Adet limonun suyu

2 Çorba kaşığı yoğurt

 
 
 
Hazırlanışı


•Bir tencereye margarini koyarak eritin.

•Yağ eriyince rendelenmiş 1 adet domatesi ilave edin.

•Domatesler eriyip, salça haline gelene kadar arada bir karıştırarak pişirin.

•Domatesler pişince et suyunu, şehriyeyi ve tuzu katıp yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin.

•Kıyılmış maydanozu katıp bir taşım daha kaynatın.

•Yumurta sarılarını, limon suyunu ve yoğurdu bir kasede iyice çırpın.

•Çorba suyundan bir kepçe alarak azar azar ve sürekli karıştırarak terbiyeye ilave edin.

•Çok kısık ateşte kaynayan çorbaya terbiyeyi yavaş yavaş ve çorbayı sürekli karıştırarak ilave edin.

•Kısık ateşte bir taşım kaynatıp, ateşi kapatın.

•Servis kasesine aktarıp sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder