Bamya Çorbası




Malzemeler


100 gr çiçek bamya

200 gr küçük doğranmış kuşbaşı et

1 orta boy soğan

1 kaşık biber salçası

2 kaşık sıvı yağ

Tuz

Limon

 
 
Hazırlanışı


•Bamyaları iplerinden ayırmadan üzerinde olan tüycüklerden ve bıyıklarından kevgirde ovalayarak temizliyoruz.

•Tencerede kaynayan suya salıyoruz ve yaklaşık 6-7 dakika haşlıyoruz.

•Başka bir tencerede etlerimizi yağsız ve susuz olarak kavuruyoruz.

•Kavrulan etlere sıvı yağı ve soğanları ilave edip biraz daha kavurduktan sonra salçamızı ekliyoruz.

•Kaynamış suyumuzu ilave edip yaklaşık 15 dakika kısık ateşte çorbamızı kaynatıyoruz. Haşlanmış bamyalarımızı iplerinden çıkarıp kaynayan çorbaya ilave ediyoruz.

•Tuzunu ilave ediyoruz.

•20 ile 30 dakikada çorba hazır oluyor.

•Servis esnasında limonu isteğe bağlı olarak ilave ediyoruz.

•Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder