Zeytinyağlı Havuç



Malzemeler:

Soğan 2 orta boy 150 gram
Sarmısak 5 diş 15 gram
Havuç 9 orta boy 1 kg
Maydanoz 3-4 dal 10 gram
Pirinç 2 yemek kaşığı 15 gram
Zeytinyağı 8 yemek kaşığı 80 gram
Tuz 1 1/2 tatlı kaşığı 9 gram
Şeker 1 tatlı kaşığı 4 gram
Su 1 su bardağı 200 gram


Hazırlanışı:

Soğanı ve sarmısağı soy, yıka. Soğanı yarım daire şeklinde ince ince doğra, sarmısağı kıy. Havucu ve maydanozu yıka. Pirinci yıka, süz, tencereye yağı ve soğanı koy, kapağı kapat, kısık ateşte 4-5 dakika öldür, sarmısak, tuz, şeker ve suyu kat, kaynamaya bırak. Havucu kazı, 1 santimetre kalınlıkta daire şeklinde doğra, tencereye ekle, üzerine pirinci serp, kaynayınca ateşi kıs, havuç yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişir. Servis tabağına al ve soğut, üzerine maydanoz yapraklarını serpiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder