Yayla Çorbası



Malzemeler:

Pirinç 1/3 su bardağı 60 gram
Su 4 su bardağı 800 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Un 3 yemek kaşığı 18 gram
Yoğurt 1 2/3 su bardağı 360 gram
Yumurta 1 adet 50 gram
Margarin veya tereyağı 4 yemek kaşığı 40 gram
Nane 1 ½ yemek kaşığı 2 gram


Hazırlanışı:

Pirinci yıka, su ve tuz ile tencereye koy, iyice yumuşayana değin, yaklaşık 30 dakika pişir. Unu, ayrı bir kapta, yoğurtla ez, içine yumurtayı kır, karıştır, sıcak çorbadan birkaç kaşık koyarak ılıt. Yoğurtlu karışımı tencereye azar azar ekleyerek, çorbayı sürekli karıştır, kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam et. 10 dakika pişir. Yağı tavada erit, naneyi kat, birkaç kez çevir, ocaktan al, çorbanın üzerine gezdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder