Yalancı Mantı



Malzemeler:

500 GR UN
2 YUMURTA
200 GR YOĞURT
2500 GR YAĞLI KIYMA
1 FINCAN SIVI YAĞ
1 BÜYÜK BAS SOĞAN
TUZ
KARABİBER
KİMYON
SOS İÇİN
YOĞURT,
SARMISAK


Hazırlanışı:

SOĞAN İNCE İNCE DOĞRANIR VE SIVI YAĞ İLE TENCEREDE KAVRULUR.İÇİNE KIYMA KONARAK KARIŞTIRILIR. HEPSİ BİRDEN KAVRULDUKTAN BAHARATLARI EKLENIR VE TENCERENIN IÇINE SU KONARAK KAYNAMAYA BIRAKILIR.
UN, YUMURTA VE YOĞURT BIR TAS İÇİNDE YOĞURULUR. BIRAZ KATI HALDE HAMUR ELDE ETTIKTEN SONRA KÜÇÜK LOKMALAR HALİNDE HAMUR AYRILIR.HAMUR PARÇALARI BIR PARÇA UN SERPİLEREK AÇILIR.KÜÇÜK KARELER HALİNDE KESİLİR.TÜM HAMUR PARÇALARI AÇILDIKTAN SONRA HEPSİ BİRDEN KAYNAYAN TENCERENIN İÇİNE ATILIR. ALTI YAPIŞMAMASI İÇİN ARA ARA KARIŞTIRILIR. HAMURLAR, KIYMA İLE BİRBİRİNE GİRİP PİŞTİKTEN SONRA OCAĞIN ALTI KAPATILIR. VE SARMISAKLI YOĞURT İLE SERVİS YAPILIR. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder