Tavuk Ciğeri Kavurması



Malzemeler:

750 gram tavuk ciğeri
bir adet iri boy soğan
3-4 adet sivri biber
sıvı yağ tuz
kırmızı pul biber
kekik


Hazırlanışı:

Şarküteriden aldığınız tavuk ciğerlerinin arasındaki yürekleri ayırın. Yürekleri geniş kısmındaki yağlar ve üzerindeki zarlar yok olacak şekilde temizleyip, diklemesine ikiye bölerek ayırın. Ciğerleri keskin bir bıçakla küçük parçalara ayırın. Tavada kızdırdığınız yağın içine önce yürekleri, bir kaç dakika sonra da tavuk ciğerlerini atın. Seyrek aralıklarla karıştırarak suyu çekilene kadar kavurun. Suyu çekilmek üzere iken çok iri doğradığınız soğan ve sivri biberleri, tuzu, kırmızı pul biberi ve kekiği tavaya atın. Soğan ve biberlerin kavrulduğuna kanaat getirdikten sonra tavanın altını söndürün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder