Soya Soslu Biftek



Malzemeler:

8 adet biftek
¾ su bardağı portakal suyu
¼ su bardağı soya sosu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş dövülmüş sarımsak
2 çay kaşığı biberiye
1 çorba kaşığı bal
tuz
kızartmak için:
2 çorba kaşığı zeytinyağı


Hazırlanışı:

Biftek dilimlerini geniş bir kaba alın. Portakal suyu, soya soyu, zeytinyağı, sarımsak, biberiye ve balı karıştırıp etlerin üzerine ilave edin. Bu şekilde buzdolabında 8 saat bekletin. Daha sonra zeytinyağını kızdırıp biftekleri orta ateşte önlü arkalı kızartın. Fazla yağlarını almak için kağıt havluya çıkarın. Servis tabağına alıp üzerini folyo ile kapatın. Kalan marinatı bir tavaya alıp ocağa oturtun. Üzerine tuz ekleyin. Kaynamaya başlayana kadar orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin. Etlerin üzerine gezdirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder