Şekerpare



Malzemeler:

Şeker 1 su bardağı 180 gram
Su 1 su bardağı 200 gram
Limon suyu 1 tatlı kaşığı 5 gram
Yumurta 1 adet 50 gram
Pudra şekeri 1 yemek kaşığı 5 gram
Margarin 2/3 su bardağı 130 gram
Un 2 ¼ su bardağı 250 gram
Tuz ½ çay kaşığı 1 gram
Karbonat ½ tatlı kaşığı 1 gram
Vanilya ½ tatlı kaşığı 1 gram
Limon kabuğu rendesi 2 tatlı kaşığı 10 gram
Badem (dövülmemiş) 1 yemek kaşığı 15 gram


Hazırlanışı:

Şeker ve suyu tencereye koy, 5 dakika kaynat, limon suyunu ekle, 1-2 taşım daha kaynatıp ocağı kapat. Yağı erit, soğutarak, yarı katı kıvama getir. Bir kaba yumurtayı kır, pudra şekerini ekleyip 5 dakika çırp. Erimiş yağı ekle, 2-3 dakika daha çırp. Un, tuz, karbonat, limon kabuğu ve vanilyayı karıştır, yumurtalı karışıma azar azar ekleyip hamur haline getir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarla. Kabukları çıkarılmış bademleri ortalarına batır. Fırın tepsisine bir parmak arayla yerleştir. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında, pembeleşinceye değin yaklaşık 30 dakika pişir. Fırından çıkınca üzerlerine soğuk şurubu gezdir. Soğuyunca servis tabağına yerleştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder