Sebzeli Tavuk


Malzemeler

- 4 adet tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
- 2 çay bardağı zeytinyağı
- 2 orta boy kuru soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 orta boy havuç (kabukları kazınıp halka halinde doğranmış)
- 3 orta boy patates (soyulup küp kesilmiş)
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 1,5 su bardağı su (ya da tavuk suyu - isterseniz tavuk suyu tableti kullanabilirsiniz)
- Tuz, karabiber

Yapılışı

- Soğanı zeytinyağında kavurun, 1 yemek kaşığı unu ekleyip hızlıca karıştırın.
- Patates ve havuçları da ekleyip kavurmaya devam edin. Bir süre kavurduktan sonra tavukları da ekleyerek beyazlaşana kadar kavurun.
- Tavuklar beyazlaşınca suyunu, tuzunu ve karabiberini ekleyerek kısık ateşte kapağı kapalı olarak havuç ve patatesler yumuşayana kadar pişirin. Servis yaparken üzerine karabiber, kekik ya da fesleğen serpebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder