Revani



Malzemeler:

Malzemeler: 5 yumurta
100 gr irmik
300 gr şeker
500 gr un
2 su bardağı süt veya su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya(isteğe bağlı)
Şerbeti:
1.5 lt su
1 kg şeker


Hazırlanışı:

5 yumurta ile şeker iyici çırpılır, un elenir kabartma tozu una katılır ve yumurta şeker karışımına ilave edilir, irmikte katıldıktan sonra çırpma ayarı yavaşlatılır vanilya ilave edilir, 2 bardak süt veya su (ılık olacak) ile hamur boza kıvamına getirilir,biraz daha çıpılır ve yağlanıp unlanmış derin borcam tepsisine dökülür. Hafif ısınmış fırına sürün ve 170 derecede yaklaşık 45 dk pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder