Peynirli Un Helvası



Malzemeler:

2 su bardağı un
2 su bardağı tozşeker
125 gram tereyağı
2 su bardağı su ve süt karışık
150 gram tuzsuz dil peyniri
1 su bardağı ceviz


Hazırlanışı:

Unu tencereye alalım, çok kısık ateşte yağsız olarak 45 dakika kavuralım. Su, süt, şeker iyice karıştırılarak eritilir. Kavrulan una soğuk olarak dökülür. Tereyağı ilave edilir. Kısık ateşte karıştırılarak pişirilir. Kapağı kapatılıp on dakika dinlendirilir. Ortası açılır, dil peyniri konulur, helva ile peynir iyice kapatılır, helvanın sıcaklığı ile peynir iyice kapatılır. Helvanın sıcaklığı ile peynir erir, üzerine ceviz serpilir, servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder