Patates Böreği



Malzemeler:

5 adet orta boy patates
2 adet yumurta
5 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
tuz, karabiber
yarım çay bardağı sıvıyağ
üzerine susam (isteğe bağlı)
sosu için (isteğe bağlı)
1 kase sarımsaklı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber


Hazırlanışı:

Patatesleri soyup, küçük küpler halinde doğrayın.
Yumurta ve yoğurdu iyice çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın.
Karabiber, tuz ve sıvıyağ ilave edin. Patatesleri de ekleyip, iyice karıştırın.
Margarinle yağlanmış orta boy bir fırın tepsisine dökün ve spatula ile yayın.
240 derece (464 Fahrenheit) fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin.

Evde taze yada kuru olarak bulunan maydanoz, nane, reyhan vs. ekleyebilir ve daha sağlıklı olmasını istiyorsanız yağ miktarını tariften biraz daha az tutup, onun yerine yoğurt miktarını arttırabilirsiniz.

isteğe bağlı olarak

Soğuyunca dilimleyip, dilimlerin üzerine önce sarımsaklı yoğurt dökün. Sonra tereyağında kızdırdığınız pulbiberli yağı gezdirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder