Paskalya Çöreği



Malzemeler:

8 bardak tepeleme buğday unu
2 yemek kaşığı dolu yaş maya
1 ½ bardak ılık su
2 yemek kaşığı silme mahlep
175 gr tereyağı veya margarin
1 bardak tepeleme pudra sekeri (175 gr)
4 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Üstü icin:
1 kahve fincanı toz seker
1 kahve fincanı tuzsuz badem


Hazırlanışı:

Mayayi ½ bardak ılık suyla unun ortasında ezin. Biraz un katıp koyulaştırın. Üzerini kalan unla örtün.
Un ayrılmaya başlayınca ortasına yağ, pudraşeker, 3 yumurta, mahlep, tuz, ve kalan ılık suyu koyup yoğurun. Üstü kapalı olarak ılık bir yerde iki misli kabarana kadar bekletin.
Hamuru bir iki kez daha yoğurun, yumurta büyüklugunde parçalara ayırın. Hamurları uclari ince ortasi kalın bir şekilde yuvarlayarak uzatın. Saç örgüsü biciminde sarın.
Kalan yumurtayı üzerine sürün, tozşeker veya kıyılmış badem serpin. Sıcak fırında pembe renkte pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder