Orman Kebabı


Malzemeler:

·500 gr. dana kuşbaşı
·1 büyük patates
·2 su bardağı bezelye
·1 havuç
·1 büyük soğan
·2 diş sarımsak
·tuz, karabiber, kekik
·2 yemek kaşığı salça


Hazırlanışı:

Etler doğranır kısık ateşte kendi suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir, küçük doğranan soğanlar eklenerek kavrulur, salça eklenir. Havuç ve patatesler küp şeklinde doğranır. Önce havuçlar eklenerek biraz kavrulur, ardından patatesler,bezelye, sarımsak ve kekik eklenerek ve 2 su bardağı sıcak sıcak su ilave edilip pişirilir. Pişmesine yakın tuz ve karabiber eklenir. Sıcak servis yapılır Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder