Misket Köfte




malzemeler:

harcı için

yarım kg köftelik, iki kere çekilmiş yağsız kıyma

2 dilim kepek ekmeğinin içi, ufalanmış

3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

3 yemek kaşığı süt

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı pulbiber (arzuya göre)

1 yumurta

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay bardağı ince doğranmış maydanoz

ayrıca

1,5 su bardağı ayçiçek yağı

2 baş kuru soğan

1 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz

hazırlanması:

1. köfte harcı için gereken malzemeleri iyice yoğurun. harcı buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra (10-15 dk.) harçtan cevizden küçük fındıktan büyük parçalar koparıp yuvarlayın ve bir tepsinin üzerine dizin. (eğer hemen kullanmayacaksanız tepsinin üzerine streç geçirip bu halde buzdolabında 1 gece bekletebilirsiniz.)

2. köfteleri içleri pişene kadar arada kevgirle çevirerek kızartın. servis yaparken kuru soğanları halka halka doğrayıp 1 tatlı kaşığı tuz ile öldürün. 10 dk. sonra soğanları yıkayın, sıkıp kenara alın.

3. 1 su bardağı kıyılmış maydanozun yarısını servis tabağına serpin. üzerine köfteleri yerleştirin. kalan maydanozu soğanlarla karıştırıp köftelerin üzerine yayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder