Mantarlı Biftek



Malzemeler:

Kültür mantarı veya konserve mantar
Konserve mısır
Taze kaşar peyniri
Biftek
3 kutu krema
Hardal (istenirse)
Tuz, karabiber
Sıvı yağ
1 adet küçük kuru soğan


Hazırlanışı:

Mantarları kağıt peçete ileiyice silerek veya yıkayıp kurulayarak hazırlayın.Birkaç tanesini üzerine dizmek için ayırdıktan sonra kalanını doğrayın. Soğanı da yemeklik doğrayın.Tavaya sıvı yağı ilave edip soğanları kavurun. Tuzunu ekleyin.Mantarları katıp güzelce soteleyin ve borcama dökün.Üzerine mısırları serpin. ayırdığınız mantarları kenarlara yerleştirip, içlerine peynir parçaları koyun.Aynı tavada biftekleri kızartıp mantarların üzerine yerleştirin.Üzerine biraz peynir rendesi sepin.Kremaları dökün.Borcamı fırına koyup üzerleri kızarana kadar pişirin. Serviste biraz hardal çok yakışıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder