Lokma Tatlısı



Malzemeler:

hamur için:
1 yumurta (akı ayrı)
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı yoğurt
alabildiği kadar un
şerbet için:
2 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
1-2 damla limon
kızartmak için:
2 su bardağı ayçiçek yağı


Hazırlanışı:

Hamurumuzu malzemelerimizle elde edelim. Çok katı olmayan hamuru merdane ile açıp 3 adet birbirinden büyük yuvarlaklar keselim. Bunu ben en büyük su bardağı bir küçük çay bardağı en küçük şurup kapağı ile yaptım. En küçük hariç diğer iki yuvarlakları yanlarından kızarırken kalkması için birer parça keselim ve ayırdığımız yumurta akını ortasına sürüp orta büyüklükteki yuvarlağı, onun üstünede enküçüğü koyup parmağımızla bastıralım. Kızgın yağa atıp kızartalım oradan da soğuk şerbete atalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder