Limonlu Pasta



Malzemeler:

Pandispanya için:
4 yumurta
100 gr tozşeker
3 çorba kaşığı limon suyu
1 tutam tuz
150 gr un
2 çay kaşığı kabartma tozu
Pasta kreması için:

Yarım litre süt
2 yumurtanın sarısı
5 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı pudra şeker
4 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay bardağı limonlu ve şekerli su
Tarifine göre hazırlanmış 1 paket toz kremşanti

Hazırlanışı:

Un ve kabartma tozunu eleyip harmanlayın. Yumurtalar, şeker, limon suyu ve tuzu 5 dakika kadar krem haline gelenedek çırpın. Elenmiş unlu karışımı yavaşça ekleyin ve çırpın. Bu karışımı yağlanmış ve unlanmış kare kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
Kreması için, yumurta sarıları ile şekeri çırpın. Nişasta ve sütü ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelenedek pişirin. Vanilya kokusunu kaybetmemesi için kaynamaya yakın ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın ve üzerine pudraşeker serpin. Soğumaya bırakın (Pudraşekeri muhallebinin kaymak tutup kurumasını önleyecektir).
Toz kremşantiyi paket üzerindeki tarife göre rendelenmiş limon kabuğu ve bir tatlı kaşığı limon suyu ilavesiyle hazırlayın. 3 çorba kaşığı kadarını soğuyan muhallebiye ekleyip spatula ile yedirin. Kalanını pastanın kenarlarını süslemek için buzdolabında (yoğunlaşması için) 10 dakika kadar bekletin.
Pandispanyayı enine ikiye kesin ve katlarını limonlu, şekerli su ile ıslatın. Hazırladığınız pasta kremasının üçte birini içine, geri kalanınıda üzerine ve etrafına sıvayın. Buzdolabında bir kaç saat beklettikten sonra üzerini kakao ile süsleyin. Dilimleyip servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder