Kestaneli Ilık Kek



Malzemeler:

2 su bardağı tereyağı
1.5 su bardağı sütlü çikolata
2 su bardağı un
1.5 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
3 adet yumurta sarısı
14 adet kestane şekeri
1.5 su bardağı bitter çikolata


Hazırlanışı:

Tencerede tereyağını eritin. Tereyağı eridikten sonra ocağın altını kapatın. Tereyağının sıcaklığında sütlü çikolatayı eritip soğumaya bırakın. Ayrı bir tencerede yumurta ve şekeri çırpıp unu ilave edin. Erittiğiniz çikolatayı da bu karışıma ilave edip karıştırın. Önceden yağlanıp unlanmış kalp kalıpların yarısına kadar elde ettiğiniz kek hamurundan bir miktar koyun. Kestane parçacıkları ve küçük bir parça bitter çikolata yerleştirip üzerine bir miktar daha kek hamuru ilave edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 6 dakika pişirin. Keki kalıptan çıkarıp, üzerine frambuaz sos dökün. Ilık olarak servis yapın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder