Kestaneli Dana Güveç



Malzemeler:

400 gram kuşbaşı dana eti
8-10 adet arpacık soğan
10 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kişniş tohumu
3 adet defne yaprağı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı sirke
5-6 adet sivri biber
2 adet havuç
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı margarin
5-6 adet kestane şekeri
2 dal ince kıyılmış maydanoz, tuz


Hazırlanışı:

Soğan ve sarımsakları soyun. Sarımsak, soğan, kişniş, defne yaprağı, kuşüzümü, şeker ve sirkeyi derin bir kasede karıştırın. Eti kasedeki karışıma ilave edin. Üzerini streç filmle kaplayıp, 6 saat buzdolabında marine edin. Biberleri temizleyip iri doğrayın. Havuçları dilimleyin. Eti güvece alın. Biber, havuç, nar ekşisi ve suyu üzerine ilave edin. Margarini küp doğrayıp, güvece ekleyin. Üzerini alüminyum folyo ile örtüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp kestane şekerini ilave edin ve 10 dakika daha pişirin. Maydanozla süsleyip, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder