Karides Güveç



Malzemeler:

1/2 Kg ayıklanmış çiğ karides
4 Adet domates
3 adet yeşil biber
1/2 Kg.çiğ mantar 1 su bardağı rende kaşar peyniri
kekik
tuz
karabiber

Hazırlanışı:

Çiğ karideslerin kabukları çıkartılıp yıkanır ve süzülür.Domateslerin kabukları soyulup küp şeklinde doğranır. Çekirdekleri çıkartılmış biberler halka şeklinde doğranır. Mantarları doğrasıktan sonra bir süre limonlu suda bekletin.Domatesleri ve biberleri posalayarak pişirin daha sonra mantarı ekleyin bir süre pişirdikten sonra ayıklanmış karidesleri ve kekiği ilave edin karideslerin rengi beyazlaşınça ateşten alıp toprak kaplara eşit olarak dağıtın. Üzerlerini kapatacak şekilde rendelenmiş kaşarları koyun. Fındık büyüklüğündeki tereyağlarını kaşarın üstüne koyun. Karabiber serpip fırına atın. Üstü kızarana kadar fırınlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder