Kalpak Pastası



Malzemeler:

1,5 su bardağı pudraşeker
2 su bardağı un
7 yumurta
½ paket vanilya Kreması: 250 gr ya da yarı ölçü tereyağı ve margarin
1,5 su bardağı pudraşeker
100 gr sütsüz çikolata
1 yemek kaşığı kakao
½ paket vanilya
1 yumurta sarısı
Üstü için: ½ su bardağı tozşeker
1 ½ su bardağı kavrulmuş fındık
1 yemek kaşığı kayısı marmelatı


Hazırlanışı:

Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Porselen bir kasede, yumurta sarılarını pudraşekerle devamlı karıştırarak krema haline getirin.
Yumurta aklarına bir fiske tuz katıp, katı kar haline gelene dek mikserde çırpın. Elenmiş un, vanilyayı aklarla birlikte sarılara katıp bir tahta kaşıkla karıştırın.
İki fırın tepsisi yağlayıp unlayın. 1 küçük tepsinin dibine de alüminyum folyo yayın. Tepsilerin içine 20 cm çapında bir tabakla yuvarlak daireler çizin. Ortalarına üç kaşık pandispanya hamurunu dağıtın. Yarım parmak kalınlığında yayarak düzeltin.( 5 yuvarlak hamur hazırlayın.)
Hamurları, orta sıcaklıkta bir fırında, kurutmadan pembe renkte pişirin. Uzun bir bıçakla sıyırarak hamurları tepsiden çıkartın. Düzgün olan pandispanyanın birini üstü için ayırın diğer pandispanyaların arasına hazırladığınız çikolatalı kremadan sürüp üst üste kapatın. Bir bıçakla keserek kenarlarını düzeltin ve krema sürün.
Yarım bardak toz şekerini üstü örtülecek kadar suyla ateşe koyun. Kaynamaya başlarken birkaç damla limon sıkın ve açık sarı renge dönüşünceye dek ateşte bırakın. Ayırdığınız pandispanyanın üzerine önce marmelat sürün, sonra da karameli boşaltın. Yağladığınız uzun bir bıçakla şekerin düzgün yayılmasını sağlayın. Sonra da bıçakla bastırarak, kapitone yapar gibi baklava biçiminde şekillendirin.
Bu pandispanyayı da diğer kremalı pastanın üstüne yerleştirin. Pastanın kenarlarına iri kıyılmış fındık yapıştırarak kalpak biçimi verin.
Çikolatalı kremin yapılışı: Yağı, pudraşekerle karıştırarak beyaz krema haline getirin. Su buharında yumuşatılmış çikolata, kakao, vanilya ve yumurta sarısı katıp 15 dakika daha karıştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder