Kalbura Bastı



Malzemeler:

Hamur yoguracagimiz kaba sivi yagi,sutu(veya suyu),kabartma tozunu,toz sekeri ve irmigi koyup cirpma teliyle karistiralim.Unu eleyerek yavas yavas bu karisima ekliyelim.Hamur kulak memesi kivamina gelene kadar un ilave edelim.Hamur kivamina geldiyse ceviz buyuklugunde parcalar kopararak yuvarlak sekiller verelim.Hamurlari ,rendenin iri tarafi uzerine bastirarak hafifce yayvanlastiralim. Ortasina bir ceviz parcasi koyup iki tarafini uste dogru cevirip kapatalim. Hafif yagladigimiz firin tepsisine,katlama yerleri alta gelecek sekilde siralayalim.190 Derecelik firinda alt ve ustleri pembelesene kadar pisirelim.Onlar piserken bir tencerede sekeri, suyu karistiralim kaynamaya yakin limon suyunu ekleyelim.5 dk kaynatalim .Sogumaya birakalim.Kalbura bastilar firindan cikinca hemen sogumus olan serbeti sicak sicak uzerine dokelim ve bir sure cekmeye birakalim.Sonrada servis yapalim.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder