Kadayıflı Muhallebi



Malzemeler:

250 gr. kırık kadayıf
1/2 su bardağı tereyağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz veya fındık
Muhallebisi için;1 kilo süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 kutu kremşanti



Hazırlanışı:

Kadayıf, eritilmiş tereyağda rengi dönene kadar kavrulur. İçine şeker ve ceviz ilave edildikten sonra biraz daha kavrulur. Kadayıfın yarısı büyük tırtıklı borcamın altına serilir.Ayrı bir yerde kremşanti hariç muhallebi malzemeleri karıştırılıp pişirlir. Soğuduktan sonra kremşanti ilave edilip çırpılır. Muhallebi iyice soğuduktan sonra kadayıfların üzerine dökülür. Muhallebinin üzeri kalan kadayıfla kaplanır. Soğuk olarak servis edilir.
Not: Kadayıfların üzerine dökmeden önce muhallebinin iyice soğumuş olmasına dikkat edin, çünkü sıcak muhallebi kadayıfları yumuşatır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder