Kadayıf Dolması



Malzemesi:

Yarım kg tel kadayıf 1 su bardağı ceviz ya da fındık içi 6 adet yumurta Sıvıyağ (kızartmak için) Şerbeti için; 4 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su 3-4 damla limon suyu



Tarifi:

• Kadayıfları eğer imalatçısından alıyorsanız sarmalık diye belirtmekte yarar var.
• zaman daha ıslak olarak tepsiden toplanacaktır.
• Ama hazır kadayıf alıyorsanız, poşetin iç taraflarından, kısmen daha nemli olanları almak gerekir.
• Tatlının önce şerbetini hazırlayın.
• Suyu ve şekeri tencereye alıp, orta ateşte şerbet, kıvam kazanıncaya dek kaynatın.
• 3-4 damla limon sıkıp, ateşten alın ve soğumaya bırakın.
• Şerbet soğuyunca, kadayıf dolmalarını sarmaya geçin.
• Kadayıftan avucunuzun içini kaplayacak kadar parçalar koparın.
• İçine toz şeker kattığınız dövülmüş ceviz ya da fındık içinden bir tatlı kaşığı kadar koyun.
• Dolma sarar gibi kadayıfı sarın.
• İçinden fındıkları düşmesin diye, sararken yanlarını da kapatın.
• Sardığınız kadayıfları bir tepsiye dizin.
• Büyük bir kaseye yumurtaları kırın ve iyice çırpın.
• İçine bol sıvıyağ koyduğunuz kızartma tenceresini ocağa alın.
• Dolmaları yumurtaya iyice bulayıp, kızgın yağda önlü arkalı kızartın.
• Kızaran kadayıf dolmalarını soğumuş şerbetin içine atın.
• Tatlılar, şerbetini iyice çekince servis tabağına alın.
• Kadayıf tatlısını sıcağa yakın ılık olarak servis yapın.
• Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder