İşkembe Çorbası



Malzemeler:

1 adet koyun işkembesi
1 baş soğan
2 kahve fincanı un
100 gr (4yemek kaşığı tepeleme) tereyağı veya margarin
1 yemek kaşığı silme tuz 2 çay kaşığı kırmızı biber
Terbiyesi:3 adet yumurta sarısı
2 adet limon
1 baş sarmısak
1 kahve fincanı sirke


Hazırlanışı:

işkembeyi temizleyip yıkadıktan sonra 4-5 litre suyla ateşe koyun. içine dörde bölünmüş soğan, 4-5 diş sarmısak, ½ limon kabuğu ve tuz katın. Kaynamaya başlarken kopüğünü alın. işkembe yumuşayana kadar, kısık ateş üzerinde pişirin. (Etler pişip de 3 litre et suyu kalınca ateşten indirin.)
işkembeyi tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
Unu 3 kaşık yağla biraz kavurun. Üzerine azar azar işkembe suyundan döküp karıştırın. 10 dakika kaynatın. Sonra da doğranmış işkembeleri katın.
Üç yumurta sarısı, 1 ½ limon suyu, ½ bardak suyla hazırlayacağınız terbiyeyi çorbaya karıştırın. Kalan yağı eritip kırmızıbiber koyduktan sonra uzerine gezdirin.
Not:4-5 diş sarmısağı biraz tuzla havanda dövün. 1 kahve fincanı sirkeyle karıştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder