Hamsili Pilav



Malzemeler:


1 kg. hamsi
2 adet orta boy soğan
2 su bardağı pilavlık pirinç
2 yk. kuş üzümü
3 yk. dolmalık fıstık
1/2 çay bardağı sıvıyağ
tuz,karabiber
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı mısır unu
2 su bardağı sıcak su


Hazırlanışı:

Hamsi ayıklanıp kılçıkları temizlenerek yıkanır ve tuzlanır. Pirinç sıcak tuzlu suda yarım saat bekletilip yıkanır.Pilavı için tencereye yağ konulur.Fıstıklar eklenerek kavrulur. İnce doğranmış soğan eklenip kavrulur.Pirinç eklenip kavurmaya devam edilir. Yıkanmış üzümler, tuz, su ile önce yüksek sonra kısık ateşte
pişirilmeye bırakılır.Pişen pilava karabiber ve ince doğranmış maydanoz eklenip karıştırılır.Tava yağlanarak hamsilerin sadece sırt kısımları unlanır. Tavaya sırt kısımı altta kalacak şekilde dizilir. Alt taban kenarlar da dahil olmak üzere hamsiyle kaplanır.İç pilav eklenip üzeri unlanmış hamsinin bu sefer sırtı üste gelecek şekilde dizilir.Tava ocağın üzerine konulup kızartılır. Daha sonra bir kapak yardımı ile çevrilip diğer tarafı kızartılır.Servis tabağına alınıp sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder