Güveçte Kaşarlı Tavuk



Malzemeler:

2 kemiksiz tavuk göğsü
1 küçük kavanoz mantar
2 orta boy patates
4 arpacık soğan
4-5 diş sarımsak
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, kimyon, toz kırmızı biber, karabiber
Bir tutam kekik
üzeri için:
Domates
Kaşar
Toz kırmızı biber


Hazırlanışı:

Bütün malzemeler küp şeklinde doğranmış tavuklar ve patateslerle tencerede sote edilir. Pişmesine yakın baharatlar eklenir. Pişen malzemeler güveçlere konulur. Üzerine halka şeklinde domatesler eklenir. 10-15 dk. fırında kızartılır. Sıcakken üzerine kaşar dilimleri konulur ve kırmızı biber dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder