Güllaç



Malzemesi:
.1 litre süt .400 gr. toz şeker .1 kahve fincanı gül suyu .200 gr. dövülmüş ceviz .Yeteri kadar vişne reçeli tanesi

Tarifi:
• Toz şekerini süte katarak, birlikte 5 dakika kadar kaynatıp, tencereyi ateşten alın.
• Süt ılınınca güllacın yapraklarını süte batırıp yumuşattıktan sonra içlerine birer tatlı kaşığı ceviz koyarak gül şeklinde sarın.
• Güllaç güllerini tepsiye dizin.
• Kalan cevizi üstüne serpin.
• Ilık şekerli sütü de gezdirin.
• Güllaçları birer vişne reçeli tanesiyle süsleyin.
• Güllaç sütü iyice çektikten sonra sofraya getirin.
• Gülsuyunu sofrada isteyene ikram edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder