Etli Soğan Dolması




Malzemeler

6 büyük boy Soğan
1/4 su bardağı Su
1/2 tatlı kasığı Tuz
1/3 su bardağı Pirinç
1 demet Maydanoz
1/4 demet Dereotu
250 gr Kıyma (orta yağlı)
1/2 tatlı kaşığı Kara biber
1 adet Yumurta
50 gram margarin


Yapılışı

Soğanları bas kısımlarını kes, soy, yıka. Diğer yanda tencereye 2 su bardağı su ve 1 tatlı kasığı tuz koy, kaynat. Soğanları kaynayan suya at hafif yumuşayıncaya değin, yaklaşık 15 dakika hasla.
Soğanların içlerini orta kısımlarından parmakla iterek parçalamadan, kenar kalınlığı 2-3 kat kalacak şekilde boşalt. Pirinci yıka, süz. Soğanların birinden çıkan için, yarısını ince ince kıy. Maydanoz ve dereotunu ayıkla, ince ince doğra.
Pirinç, soğan, maydanoz, kıyma, kalan tuz, kara biber, 1/4 su bardağı su ve yağı iyice karıştır. Soğanları hazırlanan içle doldur ve tencereye yerleştir. Haşlama suyunu kaynat ve dolmaların üzerine yavaşça gezdir.
Pirinç taneleri uzayıp yumuşayıncaya değin, yaklaşık 50 dakika pişir.
Yumurtayı ayrı bir kapta limon suyu ile iyice çırp. Dolmaları suyun içinden alıp servis tabağına yerleştir. Yumurta-limon karışımına dolmanın suyundan bir kaç kasık koyup, ılıt. Bu karışımı tencereye azar azar eklerken, dolmanın suyunu sürekli karıştır, kaynayınca ocağı kapat, dolmaların üzerine gezdir. Dereotu serp.
Afiyet Olsun….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder