Etli Pide



Malzemeler:

Un 4 1/2 su bardağı 500 gram
Tuz 2 yemek kaşığı 24 gram
Kuru maya 3/4 yemek kaşığı 5.5 gram
Şeker 1 tatlı kaşığı 4 gram
Su 1/2 su bardağı 100 gram
Sıvı yağ 1/2 su bardağı+1 yemek kaşığı 110 gram
Yoğurt 1 1/2 su bardağı 330 gram
Soğan 2 orta boy 120 gram
Domates 3 orta boy 375 gram
Kıyma 2 4/5 su bardağı 500 gram
Biber salçası 1 yemek kaşığı 10 gram
Kara Biber 1 1/2 tatlı kaşığı 3 gram


Hazırlanışı:

Unu geniş bir kaba ele, 2 yemek kaşığını ayır, kalan una 1 yemek kaşığı tuz koy, karıştır, ortasını aç. Maya ve şekeri, 1/4 su bardağı ılık su ile ezip unun ortasına koy, üzerine biraz un serp, ılık ortamda maya kabarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika beklet, 1/2 su bardağı yağı kat, yoğurdu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur hazırla, ele yapışmaz duruma gelene değin, yaklaşık 7-8 dakika yoğur, ısıyı koruyarak 1 saat mayalandır. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, domatesi yıka, yarım santimetreküp iriliğinde doğra. Domates, soğan, kıyma, 1 yemek kaşığı tuz, 1/4 su bardağı su, biber salçası ve kara biberi karıştır, sekize böl. Tepsiyi 1 yemek kaşığı yağ ile yağla. Hamuru, eli unlayarak sekiz parçaya ayır, bezeler yap, her bezeyi, ayrılan undan kullanarak, yarım santimetre kalınlıkta oval şekilde elle aç. Kıymalı içi hamurun üzerine, kenarlarında 1 santimetre boşluk kalacak şekilde yay. Önceden ısıtılmış, orta sıcaklıktaki fırında yaklaşık 10 dakika pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder