Etli Ekmek



Malzemeler:

Un 5 1/2 su bardağı 600 gram
Tuz 1 1/2 yemek kaşığı 18 gram
Su 1 3/4 su bardağı 350 gram
Soğan 2 orta boy 150 gram
Domates 2 küçük boy 150 gram
Yeşil biber 2 orta boy 30 gram
Kıyma 1 1/2 su bardağı 250 gram
Kara Biber 1 1/2 tatlı kaşığı 3 gram
Margarin 4/5 su bardağı 180 gram


Hazırlanışı:

Unu geniş bir kaba ele, 1 su bardağını ayır, kalan una 1 yemek kaşığı tuz kat, karıştır, 1 su bardağı suyu azar azar ekleyerek ele yapışma yan yumuşak bir hamur yap, 3-4 dakika yoğur, onsekiz parçaya bölüp bezeler yap, nemli bez örterek 5 dakika dinlendir. Sebzeleri yıka. Soğanı soy, yıka, rendele. Domatesi rendele, yeşil biberin sap ve çekirdeklerini ayır, ince ince kıy. Sebzeleri kıyma, kara biber, kalan tuz ve suyu ekle, karıştır. Bezelerin her birini unlayarak 20 santimetre çapta bir buçuk milimetre kalınlıkta aç, yarısına hazırlanan içten koy, diğer yarısını üzerine kapat, kenarlarını parmak uçlarıyla hafifçe bastırarak yapıştır. Sacı ısıt, 1yemek kaşığı yağ ile yağla ve ekmeğin iki yüzünü de pembe renkte pişir. Her ekmek için 1 yemek kaşığı yağ kullanarak pişirme işlemine devam et.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder