Erişteli Nohut Yemeği

Malzemeler:

500 gr Nohut
1 Tatlı Kaşığı Karbonat
2 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
1 adet soğan
300 gr erişte
1 su bardağı zeytinyağ
300 gr kereviz
2 adet domates


Yapılışı:

Bir akşam önceden nohutu karbonat ile soğuk suda ıslatın. Ertesi sabah suyu süzüp durulayın. Büyükçe bir tencereye koyun. Üstüne rahatça örtebilecek kadar suyla birlikte sarımsak, zeytinyağının dörtte biri, bir defne yaprağı, soyulmuş küp doğranmış domates, soğan ve kerevizi koyun. Kapağı kapayarak hafif ateşte nohut iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Sofraya oturmadan önce eriştelerin hepsini salın. İki dakika pişirdikten sonra eriştelerin yarısını ve biraz da nohuttan delikli kepçeyle alın ve içinde 3/4 bardak kızgın zeytinyağı olan diğer tencereye atın. Nohutlar ve eriştenin bir kısmı kıtır kıtır olunca tekrar büyük tenceredeki yemeğe ilave edin. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder