Dereotlu Ciğer



Malzemeler:

1 adet kuzu ciğer
2-3 dal taze soğan
yarım demet dereotu
1 diş sarımsak, tuz
yarım çay kaşığı kimyon
yarım çay kaşığı karabiber
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı


Hazırlanışı:

Ciğerin zarını soyduktan sonra yaprak şeklinde dilimleyin. Isıya dayanıklı fırın kabına yağlı kağıt serin. Zeytinyağı ila yağlı kağıdı yağlayın. Ciğerleri yerleştirin. Üzerlerine ve aralarına ince kıyılmış dereotu ve taze soğanları yayın. Dövülmüş sarımsak, karabiber, kimyon ve tuz serpin. 15-20 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder