Çikolatalı Nuga



Malzemeler:

1 bardak tuzsuz badem
1 çay bardağı tepeleme tozşeker
1 bardak rendelenmiş sütsüz çikolata
1 yemek kaşığı dolu tereyağı


Hazırlanışı:

Bademlerin kabuklarını çıkartın, uzun şeritler halinde kesin.
Şekeri bir tavada sarartın, içerisin bademleri atıp karıştırın. Yağlanmış mermer üzerine dökün; 1 cm kalınlığında yayın. Donduktan sonra bir bıçakla kaldırın ve küçük küçük kıyın.
Rendelenmiş çikolatayı sıcak suyun üzerinde yumuşatın. 1 kaşık tereyağı koyup karıştırın. Koyu ve parlak bir hale gelince, şekerli bademleri karıştırın.
Küçük buller yapıp dondurun. ( 28-30 adet). Ya da resimde görüldüğü gibi birer yüzlerini çikolataya batırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder