Cevizli Sarma



Malzemeler:

1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı karbonat
yarım limonun suyu
125 eritilmiş margarin
4 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
3 su bardağı tozşeker
250 gram iri çekilmiş ceviz
125 gram tereyağı
tuz


Hazırlanışı:

Yumurta, süt, karbonat, limon suyu, margarin ve tuzu karıştırın. Elenmiş unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 15-20 dakika dinlendirdikten sonra hamuru 12 eşit parçaya bölün. Her parçayı yemek tabağı büyüklüğünde açıp üzerine nişasta serpin. Açtığınız hamurlardan 3 tanesini üst üste koyup tepsi büyüklüğünde açın. Açılan yufkayı bıçakla ikiye kesip üzerine 2 çorba kaşığı tozşeker ve ceviz içi gezdirin. Yufkayı bir oklavaya sarıp iki tarafından ortaya doğru büzün. Hamuru oklavadan çıkarıp 2-3 parmak genişliğinde kesin ve yağlanmış tepsiye dizin. Kalan hamur parçalarına da aynı işlemi uygulayın. Tereyağını eritip tepsiye yerleştirdiğiniz tatlıların üzerinde gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder