Çentik Kebebı



Malzemeler:

200 gr dövülmüş bonfile parçaları
100 gr köfte (3 parça)
kibrit patates
50 gr domates sos
50 gr çırpılmış yoğurt
tereyağı
kırmızı toz biber
tuz
karabiber


Hazırlanışı:

Etler ızgaraya atılarak ters türs yapılır, çok fazla pişirilmez. Pişirilen etler ince ince kesilir. Köfteler ızgarada pişirilir. Kibrit patates yağda kızartılır. 50 gr tereyağıyla etler sote yapılır. İçine tatlı toz biber, tuz ve karabiber ilave edilir. Tabağın ortasına patatesler konulur, üzerine yoğurt ilave edilir. Izgarada pişirilen köfteler tabağın bir tarafına, ızgara etler de diğer tarafına yerleştirilir. Izgara yapılan domates ve biber tabağın en üstüne konulur. Servise sunulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder