Çatlak Kurabiye



Malzemeler:

1 pk margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 pk pudra şekeri
1 pk kabartma tozu
1 pk kakao
3 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
hindistan cevizi


Hazırlanışı:

derin bir kapta önce yumurta ve yoğurt sıvı yağ ve pudra şekerini ve kakao yuçırpın daha sonra oda sıcaklığında yumuşamış margarini ekleyerek yoğurmaya devam edin kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un ekleyip yoğurun kabartma tozunu hamuru tamamen yoğurduktan sonra ekleyin çünkü kuarbiyeden istediğiniz sonucu almanız için iyi olur
ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp önce yumurta akına sonra hindistan cevizine batırın sadece üst tarafını tabiki daha sonra 180 derecede üzeri çatlayana kadar pişirin afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder