Buhara Pilavı



Malzemeler:

2 Su bardagı princ
Yarim kg. kuzu veya dana eti
3 adet havuc iri
2 Buyuk Sogan
1 Paketin yarısı yeni bahar
Tuz 1 tatlı kasıgı karabiber
1Yemek kasıgı tereyag
1/4 paket margarin


Hazırlanışı:

Pirinc yıkanıp suda bekletilir.
Sogan salata soganı gibi dilimlenip biraz sıvı yag ile pembelestirilir, etler taskebaplık dogranıp eklenir kendisuyuyla biraz pisirilir 10 dakika sonra ınce cubuklar halinde kesilmis havuclar eklenir uzeri 2 parmak su ile dolup pismeyebıraılır son dakikada etler pismisse tuz ve baharatlar son olaral pirinc eklenip azalmissa pilav olcusu gibi biraz daha su eklenebilir kapak kapanır cok kısık ateste piser pirinc pismisse kapak altına bez konur dinlendirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder