Beyin Çorbası



Malzemeler:

2 ½ lt et suyu (10 bardak)
125 gr un (1 bardak)
2 yemek kasığı tepeleme tereyğı veya margarin
2 adet koyun beyni
½ demet maydanoz tuz
Terbiyesi: 3 adet yumurta sarısı
½ kahve fincanı limon suyu
½ bardak su


Hazırlanışı:

Beyinleri soğuk suya bırakın. Üzerindeki zarı çıkartıp suyla ateşe koyup haşlayın. Soğuduktan sonra fındık büyüklüğünde doğrayın.
Unla yağı çorba tenceresinde biraz kavurun. Kalan beyin ve et suyunu azar azar ekleyip yedirin.10 dakika sonra da beyinlerle tuzu koyun.
Terbiyesini hazırlayıp çorbaya karıştırın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder