Bademli Çilek Pastası



Malzemeler:

500 gr çilek
6 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı margarin
90 gr. toz şeker
½ su bardağı + 2 tatlı kaşığı kabaran börekli un
3 yumurta ½ su bardağı çekilmiş badem
½ su bardağı + 2 çorba kaşığı pudra şekeri
300 gr. krema
1 ½ yaprak jelatin (1 çorba kaşığı suda yumuşatılmış)


Hazırlanışı:

Yaklaşık 20 cm. çapındaki yuvarlak kek kalıbını bir tatlı kaşığı margarin ile yağlayın. Kalıba 2 tatlı kaşığı un serpip iyice yayın.
Orta boy bir kapta, kalan margarini ve şekeri tahta bir kaşıkla karıştırarak krema kıvamına getirin. Sonra içine yumurtaları koyup çırpın. Kalan unu ve bademi ekleyip tekrar bir kaşık yardımıyla karıştırın. Karışımı, kek kalıbına döküp 30-40 dakika pişirin. Pişince kalıptan alıp soğumaya bırakın. Kek kalıbını iyice yıkayıp çalkalayın.
Çileğin 350 gramını yıkayıp,ayıkladıktan sonra püre haline getirin. Bir kaba koyup içine ½ su bardağı pudra şekerini ilave edin. Kremanın yarısını ve yumuşatılmış jelatini de ekleyip iyice karıştırın. Karşımı hafif ıslatılmış kek kalıbına koyup buzluğa koyup 1-1,5 saat soğumasını bekleyin.
Hazırladığınız keki ortadan enlemesine kesin, bir katını servis tabağına alıp üstüne buzdolabından çıkardığınız karışımı yayın, üste öteki kek katını yerleştirin. Üstünü kremayla kaplayıp kalan çileklerle süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder