Alman Pastası



Malzemeler:

Kek için :
3 adet yumurta
1 su bardağı eritilmiş margarin
1 çay bardağı yoğurt
3 çay bardağı un
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
1,5 çay bardağı şekeri
Kreması için :
2 Su bardağı süt
1 Adet yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı margarin
3 Çorba kaşığı un
1 Çay bardağı şeker
üzeri için pudra şekeri


Hazırlanışı:

Yumurta ve şeker çırpılır, yoğurt ve margarin eklenir ve mikserle çırpmaya devam edilir. Son olarak un ve kabaertma tozu eklenir karıştırışır, Yağlanmış ve unlanmış kalıba döküp, 180 dereceli fırında pişirilir. Süt, şeker, yumurta sarısı ve unu karıştırarak muhallebi gibi pişirilir. Ocaktan alınca içine 1 çorba kaşığı margarin, vanilya ilave edilip, 4-5 dakika mikserle çırpılır. Hazırlanan kek ikiye kesilir. Hazırlanan kremayı soğuduktan sonra kekin üzerine sürülür ve diğer kek üzerine kapatılır. Kekin üstüne bol miktarda pudra şekeri serperek, mevsim meyveleri ile süslenip, servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder