Adana Kebabı



Malzemesi:

Malzemeler: 1 kg ince çekilmis kuzu kiyma 100 gr yag ic yag(teli yaglamak icin) 1 çorba kasigi aci pul biber 1 tatli kasigi kirmizi toz biber Tuz 1,5 cm eninde kebap sisleri


Tarifi:

Yapılışı: Kıymayı, pul biber ve toz biberle iyice yogurun. Buzdolabina koyup 1,5-2 saat kadar dinlendirin. Dolaptan çıkarıp tuzunu koyun. Tekrar yogurun. Yogurdugunuz kıymadan avucunuzun aldıgı kadar parçalar koparark sislere tutturun. Elinize yapısmaması için ara sira avucunuzu ıslatarak bir elinizle sisi tutun, diger elinizle de kıymayı sise tutturarak, kebabı hazırlayın. Mangalı yakın. Sisleri mangala dizip iki taraflı olarak pisirin. Sumaklı sogan salatası ve yesil salata ile sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder